Èxit en el primer taller de «Lo Planter»


Lo passat dissabte 16 al matí vam organitzar lo primer taller «la dolçaina i la veu en la jota», impartit pel cantador Pere Gumbau, mestre de cant a Lo Planter, i el dolçainer Pau Puig, coordinador de l’àrea de música de l’escola. Es van analitzar i practicar aspectes de la jota com el ritme, l’estructura, els dissenys melòdics i l’harmonia, tot de manera molt comprensible fins i tot per als que no tenien cap coneixement musical.

Al taller van assistir 15 persones que no només van aprendre si no que van xalar experimentant sobre un gènere tan popular com la jota. Es van ensenyar diferents melodies de cant (Lo Canalero, Boca de Bou) així com diferents maneres d’entrar a cantar, com la interessant manera d’entrar «xafant». La resta del taller va consistir en tocar i cantar sobre una base d’acompanyament de manera lliure i no pactada, sempre respectant les normes estructurals de la jota.

roda_premsa_lo_planter
> Lo Planter. Taller al Centre Civic.

Després del Taller, vam muntar un dinar al Coll de l’Alba. La sobretaula va ser memorable, i vam compartir i tocar lo aprés amb altres músics i espontanis que se van sumar a la festa, balladors inclosos.
Curiosament, al Coll de l’Alba, fa moltes dècades, s’organitzaven saraus similars on es cantava, tocava i ballava de manera lliure i espontània. Va ser sens dubte un gran èxit i els mateixos alumnes van demanar d’anar repetint aquest taller, segur que ho farem aviat.

roda_premsa_lo_planter
> Festa improvisada al Coll de l’Alba

El mes vinent organitzarem el segon taller. El ballador, cantador i sonador Àlex Torres ens ensenyarà un seguit de danses ben interessants. Us esperem.


Més informació sobre les classes a Lo Planter i sobre els tallers a:
web: www.loplanter.com
facebook: https://www.facebook.com/loplanter
email: info@loplanter.com

Compartir a les xarxes socials