Lo Planter fa una crida per a la creació d’una jota virtual participativa


Després de l’èxit de la Jota Confinada, l’escola vol muntar un vídeo obert a la participació de tothom qui vulgui

Durant aquests mesos de confinament, els membres de l’escola de cant, música i ball tradicional Lo Planter han elaborat una Jota Confinada de caràcter virtual, un vídeo format de diversos fragments de passos de jota, versos cantats i parts tocades que tots junts, formen una bonica peça que expressa vivències i sentiments de la situació actual a causa de la COVID-19.

El vídeo ha tingut una rebuda tan positiva, que ara l’escola vol anar més enllà i vol elaborar un nou vídeo obert a la participació de tothom. És per això, que ha habilitat el correu electrònic info@loplanter.com perquè qui vulgui els enviï les seves jotes cantades, ballades o tocades.

La convocatòria estarà activa fins al proper dia 22 de juny i s’espera poder publicar el vídeo amb totes les participacions de cara al juliol.

Ara és el moment de gravar a les iaies i als iaios, a les ties i als tios, als xiquets i xiquetes… o a tu mateix. Sigues creatiu i anima’t a formar-ne part!

Especificacions tècniques

Cant: El tema és lliure (sentiments durant el confinament, sobre la situació actual, política, cultura, societat…). La base*** t’ha de servir d’estructura. Escolta-la amb auriculars i grava’t cantant al damunt per a seguir el ritme. Recorda de deixar una distància prudencial amb el micròfon del mòbil o la càmera, per a no distorsionar la veu.

Ball: Els passos són lliures. El vídeo** i la seva música t’han de servir de base per a poder seguir el ritme.

Melodies instrumentals: La base* t’ha de servir d’estructura. La tonalitat és La Major. Escolta-la amb auriculars i grava’t tocant al damunt per a seguir el ritme. Recorda de deixar una distància prudencial amb el micròfon del mòbil o la càmera, per a no distorsionar el so.

Percussió i acompanyaments (guitarra, guitarró, acordió, teclats, etc.): El vídeo** i la seva música t’han de servir de base per a poder seguir el ritme. Escolta’l amb auriculars i grava’t tocant al damunt. Recorda de deixar una distància prudencial amb el micròfon del mòbil o la càmera, per a no distorsionar el so.

**Vídeo (per a ball, percussió i acompanyaments: guitarra, guitarró, acordió, teclats…): clica aquí per a veure el vídeo

*Base (per a melodies instrumentals): clica aquí per a descarregar-te la base. També pots descarregar-te la partitura d’algunes melodies aquí.

***Base (per a cant): clica aquí per a descarregar-te la base.

Podeu enviar les vostres gravacions a info@loplanter.com fins al dia 22 de juny a les 12.00h. Format lliure (mòbil, càmera de vídeo, targeta de so, horitzontal o vertical). Podeu utilitzar l’eina gratuïta WeTransfer si els fitxers són massa pesats.

 

Ressò als mitjans sobre la Jota Confinada de Lo Planter

Notícia a Vinaròs News: https://www.vinarosnews.net/video-jota-confinada-de-lo-planter/

Notícia a la revista Enderrock: http://www.enderrock.cat/noticia/21130/repertori/coronavirus/61

Menció de Ràdio Tortosa al seu Facebook: https://www.facebook.com/radio.tortosa/videos/1156944937979386/

Reportatge al programa Reporters 2.0 de Canal Terres de l’Ebre: https://ebredigital.cat/2020/05/19/reporters-2-0-programa-48/

DESCARREGA’T LA NOTA DE PREMSA


Compartir a les xarxes socials