27 de juny – Taller de cordes en la música tradicional – “La melodia i l’acompanyament” – Guitarra, guitarró, bandúrria, llaüt… mandolina, mandola…


A càrrec de Vicent Carrasco.

Continguts del curs:

L´ ACOMPANYAMENT: Guitarra i guitarró.

Amb la guitarra farem un recorregut per les tècniques bàsiques d’acompanyament, combinant l’acompanyament polsat, els baixos i el colpeig, i trobant l’aplicació pràctica de cada ritme als distints gèneres de la música tradicional a les terres del Ebre, però també a la resta dels territoris.

Amb el guitarró treballarem diferents tècniques, així com triar quina afinació és la que mes s’adapta al nostre repertori, ja que no hi ha un standard d’afinació fixada, en cada lloc l’instrument te una mida i per tant una afinació.

I tot això aplicat a gèneres com la jota, jota creuada, seguidilles “torràs” i “corrides”, boleros, fandangos, malaguenyes per jota i creuades, masurca, i les combinacions aquests gèneres (seguidilla amb jota, jota amb fandango…)

El repertori podria ser el següent:

• Jota de Corbera.

• Jotes del Ebre (i diferents tornades).

• Dansà de Gandesa.

• Fandango Tortosí.

• Cançó del Globo.

• Mudar de Jota a Fandango (Maestrat).

• Seguidilles (Maestrat).

LA MELODIA: Bandúrria, llaüt, etc.

Treballarem diferents tècniques dels instruments, com s’agafa la pua, les accions de pua directa i alçapua, com els trinos i tremolos.

Treballs en melodies principals i segones veus.

Els acords en aquests instruments.

Melodies generals per la tonalitat i repertori concret que en aquest cas seria el mateix que treballaran els companys i companyes d’acompanyament, afegint tornades diferents per a les jotes.

El repertori podria ser el següent:

• Jota de Corbera.

• Jotes del Ebre (i diferents tornades).

• Dansà de Gandesa.

• Fandango Tortosí.

• Cançó del Globo.

• Mudar de Jota a Fandango (Maestrat).

• Seguidilles (Maestrat).

Disposareu de material didàctic tant per als qui sabeu llegir música com per als que no en sabeu.

[symple_divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

És l’últim taller d’aquest curs, així que en finalitzar farem una festeta on esteu tothom convidats a tocar, cantar i ballar.

Lloc: Centre Cívic Ferreries, c/Alfara de Carles.(Hernan Cortés), Tortosa.
Data i horari: Dissabte, 27 de juny de 2015, matí i tarde.
Formalitza la matrícula enviant un mail a peresafa@gmail.com abans del 24 de juny.
El preu del curs son 12€.
Hi ha organitzat un dinar. Si et quedes a dinar reserva també plaça al mateix mail.
[symple_divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Vicent Carrasco

Paterna, València.

taller_cordes_musica_tradicional_fotoMultiinstrumentista que s’inicia en la música tradicional al 1.976. Intèrpret i docent en diferents escoles especialista en guitarra, guitarró valencià, bandúrria,llaüt y octavilla.

Ha acompanyat a la pràctica totalitat dels cantadors d’estils valencians, destacant entre altres el Xiquet del Carme, Victorieta Sousa, Josepa Blasco, Josep Aparicio “Apa”, Teresa Segarra…

Ha participat, fundat o col·laborat amb multitud de grups de danses i rondalles arreu del País Valencià: Rondalla de Godella, Rondalla del Grup Xafarnat de Paterna, Aldarull, Grup de danses de Moncada, Grup Morvedre, Grupo de estudios folclóricos Jaraiz, El So dels Barrejats, Grupo de danzas “El Majuelo” de Tuejar, Cantares Viejos de Requena, Grupo de Restauración folclórica de Valencia, Lo Rat Penat, Santa Bárbara, El Raval, La Colla Brials, Asociación Cultural l´Aljama de Bétera, El Bolero de l´Alcúdia, etc.

Ha realitzat tasques de recopilació i restauració de treball de camp al costat de Fermin Pardo de 1986 a 2002, editant diferents materials i difonent-los per emissores de ràdio i televisió.

Ha format part o col·laborat amb diferents formacions de folk com Ritme trancat, La Beniterrània, Pep Gimeno “Botifarra” o Sílvia Ampolla. Ha participat en l’enregistrament d’una vintena de discos.



Cartell curs Carrasco

Compartir a les xarxes socials