El 10è Aniversari de Lo Planter (2013-2023)


Fa 10 anys neixia a Tortosa l’escola de dansa i música tradicional Lo Planter, que buscava esdevenir un nou espai d’aprenentatge i d’intercanvi dirigit a tots els públics, amb tallers i cursos anuals.

Durant aquesta dècada ens hem dedicat en cos i ànima a traslladar, compartir i ensenyar els nostres coneixements i els dels nostres iaios a tots els alumes que han decidit confiar en nosaltres en algun moment. El projecte de Lo Planter va néixer i continua sent un lloc d’intercanvi d’idees i d’informació, un espai per recollir testimonis de gent gran que puguin aportar coneixements, i un lloc per als joves per a comprendre, actualitzar i fer perdurar la tradició.

El balanç d’aquests 10 anys és molt positiu en tots els nivells. Seguirem treballant en la línia dels nostres objectius, esperem que com a mínim, durant 10 anys més!

Us compartim un petit record del que va ser la roda de premsa de presentació de l’entitat:

Per celebrar-ho, hem pensat que la millor manera és fent el que millor se’ns dona, que és cantar, ballar i tocar. Això sí, us hi esperem a totes i tots!

Divendres 15 de setembre: a les 19 h jornada de portes obertes al local de Lo Planter (Carrer Barcelona, 115. 43500 Tortosa) amb taller de jota (Obert i gratuït).

Dissabte 16 de setembre:

  • Al matí, d’11 a 13 h tallers de cant i música tradicional amb Pau Puig i Pere Gumbau.(Oberts i gratuïts). Al local de Lo Planter (Carrer Barcelona, 115. 43500 Tortosa)
  • A la tarda, a les 19,30 h, ballada de jotes amb la rondalla de Lo Planter en el marc de la festa Ebrebeer (Barri de Ferreries, Tortosa).

I per a totes les persones interessades a aprendre la jota i altres balls tradicionals oferim el curs anual de ball. Les classes començaran el dilluns 2 d’octubre i s’oferiran en dilluns o dimecres (segons preferència de cadascú) de 18 h a 19 h. Podeu trobar més informació al web www.loplanter.com, al correu electrònic info@loplanter.com o als telèfons 678 186 429 o 639 894 258. Més informació sobre el curs de ball aquí.

Per altra banda, i de manera complementària a les classes setmanals, també hi ha previst una sèrie de tallers específics que anunciarem durant el curs. Les places als tallers són limitades i s’informarà més endavant sobre inscripcions i horaris.

Lo Planter, escola de ball, cant i música tradicional
Lo Planter és una escola amb seu a Tortosa que pretén difondre i ensenyar el repertori tradicional de les Terres de l’Ebre a qualsevol persona interessada per tal que es familiaritzi amb el repertori tradicional del territori i que es converteixi, així, amb un element mitjançant el qual la gent pugui gaudir de la música i la dansa des d’un punt de vista col·lectiu i social. Lo Planter és una escola moderna i adaptada als nous temps i vol ser un pont de continuïtat de la tradició a les noves generacions.

Més informació:
http://www.loplanter.com
http://www.facebook.com/loplanter
http://www.twitter.com/loplanter
info@loplanter.com
Carme Balagué: 639 894 258
Josep Antoni Garcia: 678 186 429


Compartir a les xarxes socials