22 de març – La dolçaina a la jota: melodies i recursos – Nivell 0


Generalment els dolçainers/es de nivells inicials no acostumen a tocar jotes ja que aquestes son ràpides i sovint les seues melodies demanen tècnica de digitació i articulació. Però com en tot en aquesta vida, hi ha jotes difícils i jotes fàcils, només cal triar-les bé. Ara bé, per damunt d’això, la jota te unes característiques bàsiques a nivell estructural que cal conèixer i, perquè no, quant abans millor.

L’objectiu d’aquest taller és apropar la jota als dolçainers i dolçaineres menys experimentades per tal que li perguen la por i li comencen a agafar les mides. No es tracta de tocar de manera impecable, sinó de practicar i entendre com funciona una jota des de la pràctica amb l’instrument. Això ho farem amb tota la paciència del món i unes melodies ben senzilles i assequibles. Aprendrem a tocar les melodies i després les tocarem damunt una base preenregistrada de guitarra i guitarró per tal de treballar el tempo i el caràcter de les melodies.


Lloc: Centre Cívic Ferreries, C/Alfara de C. (Hernan Cortés), Tortosa.
Professor: Pau Puig, dolçaina.
Data: Dissabte 22 de març de 2014, de 10 a 14h.
Preu: 10€ (inclou dossier per a l’alumne)

Per a dolçainers/es de nivell elemental.
Durada del curs: una sessió, al matí, de quatre hores amb descans (de 10 a 14h)
Requeriments per part dels alumnes: portar l’instrument i material per prendre apunts, paper pautat. S’aconsella una enregistradora d’àudio o vídeo per alguns moments concrets.
Contacte i reserva de places: mambebe@gmail.com / 649 598 658


Pau Puig és un dolçainer amb una dilatada experiència tant en el camp instrumentista com en el docent. Ha estudiat dolçaina als conservatoris de València i Sagunt amb X. Richart i A. Blay. Llicenciat per l’ESMuC en música tradicional, especialitat de dolçaina.
Docent des del 1998 en diferents escoles de música tradicional dels P.P.C.C. Actualment és professor de dolçaina i tarota a l’AMTP de Tortosa i Barcelona i a l’Aula de Sons de Reus. Ha col·laborat amb Aljub, La Beniterrània, Xarxa Teatre, Projecte SoCatalà-LO RIU, Miquel Gil, Marcel Casellas, Carles Santos, Al Tall, Tazzuff, Alm, SomSonats… Ha col·laborat en l’enregistrament de 14 discos. Ha tocat per Xile, Colòmbia, Costa Rica, Xina i gran part d’Europa. Actualment toca amb Ganxets grallers del Baix Camp, Xarop de Canya, la Suterranya, i Pen/nem.

taller-La-dolcaina-a-la-jota

Compartir a les xarxes socials