Lo Planter rep una vintena d’alumnes d’arreu de Catalunya


Lo Planter rep una vintena d’alumnes d’arreu de Catalunya

Una jornada emmarcada en el Pla d’Impuls de Danses d’Arrel Tradicional on els dansaires van poder conèixer a fons la manera de ballar la jota

Tortosa, 1 de juny de 2022.- El passat dissabte, 28 de maig, Lo Planter va rebre la visita de diferents alumnes d’esbarts dansaires d’arreu de Catalunya. Aquesta activitat s’emmarca dins el que s’anomena Pla d’Impuls de Danses d’Arrel Tradicional, mitjançant conveni entre el departament de Cultura de la Generalitat i Lo Planter, en aquest cas com a entitat de referència a les comarques de l’Ebre.

Una vintena d’alumnes i tutors, van poder gaudir d’una jornada amb diferents activitats durant el matí a l’espai social de l’entitat, on van poder gaudir del ball, la música i el cant de les Terres de l’Ebre i del País Valencià. Els alumnes, principalment dansaires, van poder conèixer a fons la manera de ballar la jota a través del cant improvisat; així com altres gèneres com la seguidilla i los fandangos.

A la tarda, i després d’un dinar de germanor en un entorn natural proper, va tenir lloc una tertúlia-debat molt interessant on es van poder reflexionar sobre diferents aspectes i dubtes al voltant de la música, el cant i el ball tradicional. Un taller d’indumentària tradicional, i un altre sobre com pentinar a la balladora amb saragatona, van servir per complementar la tarda. I com a festa final, es van poder tornar a ballar diferents jotes de Tortosa i altres pobles ebrencs: jota de gaita i tambor, lo punxonet, la jota vella d’Ulldecona, la jota de Tivenys o lo bolero tortosí, entre d’altres.

Una jornada magnífica per donar a conèixer la nostra cultura i poder-la compartir amb aquests alumnes que de ben segur s’han emportat un bonic record de les Terres de l’Ebre.


Compartir a les xarxes socials