7 de febrer – Taller de dolçaina, veu i altres instruments a la jota: melodies i recursos


Per a dolçainers/es a partir d’un nivell mitjà i cantadors/es de nivell inicial/mitjà. Tot i que si t’interessa venir a tocar i no ets dolçainer o dolçainera pots dur qualsevol altre instrument sempre i quan sàpigues tocar en La real i Re real. Avisa amb temps i et portarem papers en el teu to.

També s’accepta que algú vingue d’oient…però segur que s’engresca i acaba cantant!!!

Saps tocar o cantar melodies de jota? Quantes melodies de jota saps? Les pots enganxar unes amb les altres amb fluïdesa i de manera espontània? Quantes melodies cantades de jota saps? Com i en quin moment es pot entrar a cantar una jota sobre la música? Saps entrar a cantar “xafant” o “calçant”?


Lloc: Centre Cívic Ferreries, C/Alfara de C. (Hernan Cortés), Tortosa.
Professors:
Pau Puig,
dolçaina.
Pere Gumbau, veu.
Data: Dissabte 7 de febrer de 2015, de 10 a 14h.
Preu: 12€ (inclou dossier per a l’alumne)
Per a dolçainers/es a partir d’un nivell mitjà i cantadors/es de nivell inicial/mitjà.
Contacte i reserva de places: mambebe@gmail.com / 649 598 658


En aquest taller abordarem totes aquestes qüestions.
La improvisació en la música tradicional no és necessàriament inventar-se material nou, sinó tindre moltes melodies i ornamentacions al cap i poder-les combinar unes amb les altres lliurement, depenent de la situació i el moment. Així que en aquest taller l’objectiu principal serà treballar com més melodies i recursos millor i aprendre a combinar-los lliurement en una estructura de jota que anirem construint sobre la marxa, per així poder anar preparant-nos un “substrat” on poder definir el nostre propi estil. Si hi ha possibilitat es donaran pautes per a la improvisació lliure.
Des del punt de vista de la veu, es treballaran diferents formes d’entrar a la jota cantada(entrada xafant amb el primer o segon vers, entrada avisant amb un gest, entrada a tornada completa…). També es treballaran diversos estils de jotes de les nostres terres(jota de la Ribera, jota de Sant Mateu, jota del Molinell de Culla, jota de Càlig…)
Es treballaran jotes en dos tons (La real i Re real) mitjançant un acompanyament pre-enregistrat de guitarra i guitarró. Es facilitaran melodies amb partitura i es treballaran pautes per improvisar.

Durada del curs: una sessió, al matí, de quatre hores amb descans. Durant la primera hora es dividiran els alumnes en grup de dolçaina i grup de veu. La resta del curs els dos grups treballaran conjuntament.

Requeriments per part dels alumnes: portar l’instrument i material per prendre apunts, paper pautat. S’aconsella una enregistradora d’àudio o vídeo per alguns moments concrets.

Hi haurà reservat per dinar (lloc i preu per confirmar) i així després podem tocar i cantar a la festa i fer un poc de sarau. Qui vulga vindre al dinar ens ho ha de comunicar amb antel•lació.

A les 17.00 i de nou al Centre Cívic de Ferreries, farem festa oberta a tothom, amb músics confirmats en directe i qui es vulgue sumar amb el seu instrument, on tothom podrem tocar, cantar i ballar al so de la música tradicional, lo cafè, les pastes i la mistela.

banner_taller_dolcaina_quadrat

Compartir a les xarxes socials