La 25a edició del Dansàneu ha acollit l’escola Lo Planter com a grup resident13445227_526678854204176_8602861999893054799_n

Lo Planter ha format part de la programació del Dansàneu, celebrat del 21 al 26 de juny

Els balls i músiques tradicionals de les Terres de l’Ebre han despertat
una gran admiració a la Vall d’Àneu

Tortosa, 27 de juny de 2016.- Celebrat enguany del 21 al 26 de juny, el Dansàneu, el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu, ha acollit dins la seva programació l’escola de ball, cant i música tradicional Lo Planter, de Tortosa. Durant quatre dies, Lo Planter ha ofert tallers formatius, cercaviles i actuacions per diverses poblacions de la Vall d’Àneu, els quals han causat gran expectació i han comptat amb una resposta molt positiva per part del públic i l’organització. També ha participat del festival la producció A Vore, una proposta innovadora amb integrants de Lo Planter, caracteritzada per la seva actualització i línia d’investigació en la barreja de llenguatges tradicionals i moderns.

El Dansàneu, que enguany commemora la seva 25a edició, és un festival referent a Catalunya, el qual està centrat en l’exhibició d’espectacles, l’incentiu a la producció i la formació en música i dansa. Cal destacar la seva aposta per fusionar nous llenguatges i la incorporació d’una programació transversal, que mescla i facilita la convivència d’allò més tradicional amb allò més trencador i contemporani.

El dijous, els carrers d’Isil van viure l’actuació dels membres de l’escola Lo Planter, els quals van oferir una actuació moments abans de la tradicional baixada de les Falles. Van comptar amb la presència del Conseller de Cultura Santi Vila i el Director General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, als quals se’ls va dedicar uns versos de la Jota de Rondalla.

Els carrers de Sort, van acollir divendres una de les grans cercaviles previstes en el programa del 25è Dansàneu. Els grups de la localitat (els grallers Xafarrostolls i l’esbart Els Esmolets, juntament amb els seus gegants), van fer d’amfitrions d’una cercavila participativa on també hi va participar Lo Planter com a grup resident del Dansàneu i músics d’Esvorell, la producció especial del 25è aniversari, entre d’altres. La cercavila, va recórrer el centre històric i va finalitzar amb una mostra de jotes per part de Lo Planter.

Dissabte, Lo Planter, juntament amb el grup d’Euskal Herria, Aurtzaka dantza taldea de Bessain van realitzar un taller de formació al Poliesportiu d’Esterri. A la tarda, la tradicional cercavila participativa amb els grups participants al Dansàneu va recórrer els carrers d’Esterri d’Àneu amb vistoses i entranyables actuacions a llocs com la residència Llar de la gent gran Valls d’Àneu. Per últim, Lo Planter i la resta de grups convidats, van formar part del programa especial en directe que va retransmetre la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

Va cloure el festival l’actuació d’A Vore, amb Astrio, Ramon Balagué, Pau Puig, Pere Gumbau i les ballarines Carme Balagué i Sónia Gómez, el qual fusiona la música i ball tradicional amb el contemporani i tanmateix, compta amb la presència d’alguns membres de l’escola Lo Planter. Prèviament, Lo Planter es va desplaçar fins a Sorpe per actuar a la Plaça Major del poble, on finalitzava aquí la seva estada al Pirineu català.

Dansàneu, Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu

El festival Dansàneu, organitzat pel Consell de Cultura de les Valls d’Àneu, ha tingut lloc del 21 al 26 de juny a vuit pobles de les Valls: Esterri d’Àneu, València d’Àneu, Isil, la Guingueta d’Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort. El Dansàneu és una mostra de caràcter participatiu amb la dansa com a eix vertebrador adreçada a públics de totes les edats i perfils, des dels més experimentats als neòfits que s’acosten per primera vegada a la dansa i música tradicionals. Els organitzadors calculen que més de 3.000 persones han participat dels més de 30 espectacles i activitats programats durant els sis dies del festival.

Lo Planter, escola de ball, cant i música tradicional

Lo Planter és una escola amb seu a Tortosa que pretén difondre i ensenyar el repertori tradicional de les Terres de l’Ebre a qualsevol persona interessada per tal que es familiaritzi amb el repertori tradicional del territori i que es converteixi, així, amb un element mitjançant el qual la gent pugui gaudir de la música i la dansa des d’un punt de vista col·lectiu i social. Lo Planter és una escola moderna i adaptada als nous temps i vol ser un pont de continuïtat de la tradició a les noves generacions.

Més Informació:
www.loplanter.com
www.facebook.com/loplanter
www.twitter.com/loplanter
info@loplanter.com


IMG_8458galeries_35_00194P1120928

Compartir a les xarxes socials